HTML

5 hónap Finnország

Ez a blog egy Erasmus tanulmányi pályázatot megnyert hallgató élményeit, véleményét és helyesírási problémáit mutatja be. (De elsősorban a finn élményeket. )

Friss topikok

  • skizo... (törölt): Hajrá Jani!!! Ha tudsz valami gazdag angol csajt, aki beszél magyarul, és szívesen kivinne magával... (2011.02.10. 01:12) Kedd
  • postindex: Én ismerem ezt az ételt, de Tócsni néven. (2011.02.03. 21:45) Hétvége
  • juliacska.kulka1988: tetszik, írjál még. Anyukám is mindig sokat mesél a finnekről. (2011.01.28. 11:10) Késő kedd
  • DavJan: @postindex: Legalább van aki elolvasta a posztot :D (2011.01.20. 17:25) Nyolcadik nap - első hétvége
  • postindex: Szerintem a koreai srác komolyan vette,ha késik a tanár "el lehet menni haza":D Ezekszerint van bi... (2011.01.15. 17:52) Ötödik nap

Linkblog

Közelít a vég

2011.04.19. 22:02 DavJan

Az ember ha megérzi a véget kezd azon töprengeni, hogy vajon mit ért el az elmúlt időben. Ezt mivel az előző bejegyzésben megtettem így itt most inkább másról beszélek. Például jó téma lehet az elmúlt hetem. Az elmúlt hetem lehet mégsem annyira jó téma mert így visszaemlékezve nem igazán történt semmi újdonság. Bár azért a sok semmi közül kiemelném, hogy a hó nagyon szépen olvad, ami azt jelenti, hogy a magával hozott és a természetből lerakódott sok por kötőanyag nélkül marad. Otthon általában nincs hó, így nincs is mi megkösse a légköri szennyeződést olyan sokáig, hogy ilyen jelenség alakuljon ki. Ez a jelenség nem volt más mint amit Magyarországon is meg lehetett figyelni mostanában, a porvihar. Amint itt kint is elolvadt a hóa sok száraz port úgy vitte a szél, hogy el is kezdték az utakat locsolni elég sűrűen nagy lajtoskocsikkal. Még a járdát is mosták mert amikor fújt a szél akkor szinte homokviharként átláthatatlan porfelhő szállt az utcákon. Az árnyékosabb részeken még ma is találni több hófoltot, de nagyrészt már elolvad a téli hómennyiség. Reggelente igaz még hűvös van (kb 2 fok) napközben azért már jó idő van (kb 12 fok). A hétvégén szintén elmentünk egy házibuliba, de valamiért most nem volt az igazi. Szintúgy szombaton is valahogy nem volt olyan élvezetes a szórakozóhely mint korábban volt. Vasárnap volt egy vendégünk is akivel bicikli túrát szerveztünk, így meglehet hogy a következő napokban valamikor újra biciklire ülhetek.
A hétvégén voltak a Finn választások, nem tudom miféle volt, de az biztos hogy ha a Magyar hírekben beszámoltak róla akkor nem csak egy szimpla szavazás volt. Ebből annyit lehetett észrevenni, hogy egy éjszaka láttam kampányolókat a főtéren, de semmi plakát, semmi szórólap, semmi éktelen hirdetés.
Ma a buszon ülve gondolkodtam az alapvető különbségeken elsősorban azon hogy otthon vajon miért nem ülnek az emberek kerékpárra. Mennyivel egyszerűbb a közlekedés vele. Főleg nyáron és tavasszal. Mondjuk nyáron megértem, hogy miért nem, de az őszi, téli és tavaszi időszakban igazán elő lehetne venni a kerékpárokat párszor. Még mindig erős benyomással van rajtam az az ismerősöm mondata, mikor felszálltunk a buszra és elkezdett szabadkozni, hogy miért van buszbérlete, mintha bűn lenne olyant vásárolni.
Most hogy jó idő van a városban és az áruházakban is megkezdődött a virágok árusítása, így mostanában sok embert látok kertészkedéshez szükséges eszközökkel hazatérni, bár a legtöbb esetben nem értem hol kertészkednek hiszen itt a legtöbben még mindig társasházakban élnek kert nélkül (lehet a kutyaalmoláshoz kell a kislapát).

 

Azt hiszem egyenlőre ennyi elég ebben a koncepcióban, ha tudok majd teszek be ide képeket illusztrációnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://othonapfinnorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr382841006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása